Acties De Club van 4

Samen voor Laak

Deze maand zijn wij verkozen tot bewoner(s) van de maand van Laak. Hieronder het mooie stuk wat hierover geschreven is .

Deze week is het de beurt aan de bewoner van de maand. Hierin zetten we een bewoner of in dit geval bewonerS in the spotlight…. Bewoners die op hun eigen bijzondere wijze hetzij opvallen door hun persoonlijkheid, door hun bijzondere verrichtingen of omdat zij wellicht wat extra aandacht verdienen.

En we vielen deze eerste keer direct met onze neus in de boter met niet één, niet twee, maar drie bijzondere buurtbewoners. Drie bewoners die samen met nog een andere dame
‘DE CLUB VAN 4’ vormen.

Jaren geleden begonnen EEF en HENNY, 2 bourgondiërs in hart en nieren, samen ‘een etentje aan huis’. Samen verzorgden zij een heus 6 gangenmenu voor mensen uit de buurt die om wat voor reden dan ook een avondje uit hadden verdiend. Een avondje uit, zonder kinderen, om als volwassenen onder elkaar te genieten van een speciaal voor hen gemaakt diner. Op één van deze diners leerden zij MARION kennen en met haar was er een klik. Dit hebben zij nog een tijdje gedaan maar aan tafel ontstond het idee om op een andere manier nog meer minima te kunnen helpen. Met vriendin TRUUS die helemaal in Oldenzaal woont kwamen ze op het idee om een VOEDSELGROEP op te richten. Truus doet zelf in haar regio ook dit mooie werk en bood haar diensten aan voor Den Haag.

Truus maakt namelijk traktaties voor kinderen van ouders die dat zelf niet kunnen missen. Alle kinderen willen graag uitdelen op hun verjaardag in de klas en als je dat als ouder je kind niet kunt geven is dat heel verdrietig. En zo kun je dus je een verzoek insturen (wel even ruim van te voren i.v.m. de afstand) en worden er voor jou net zoveel uitdeelzakjes gemaakt als dat er in de klas van jouw kind zitten. En als kers op de slagroomtaart is er dan ook nog een klein kadootje voor de jarige in kwestie.

Zij werken met dit initiatief via hun facebookpagina. Iedereen die, om wat voor reden dan ook, tot de minima behoort kan zich hier aanmelden. Zij hanteren natuurlijk wel een aantal regels. 
Zij vragen echter NIET om je inkomensgegevens, ze gaan er van uit dat je tot die doelgroep behoort en daar geen misbruik van maakt. In de loop der jaren hebben ze daarvoor wel een soort van onderbuikgevoel voor gekregen om die mensen eruit te pikken die er op uit zijn misbruik van hun systeem te maken. Zo moet je op tijd reageren en op tijd zijn om de gewonnen spullen op te halen. 
Daar worden GEEN uitzonderingen in gemaakt. Als er staat ophalen tussen 19:00 en 20:00 is het ook ophalen tussen die tijd, en geen kwartier eerder of later. 
Bijna al hun dagelijkse bezigheden bestaan uit werken aan dit mooie initiatief. Van de contacten leggen en onderhouden met hun sponsors, verschillende Albert Heijn vestigingen, als het ophalen van de goederen, het sorteren ervan in kratten. Uitzoeken of de houdbaarheidsdata niet zijn verstreken, het op maat leggen van eventuele kleding of het voor een meisje is of een jongentje, daar gaat echt flink wat tijd inzitten, als ze dan ook nog eens de deur op verschillende tijden open zouden zetten om de spullen op te kunnen halen blijft er helemaal geen privé tijd meer over.
Houd je je niet aan hun regels dan word je ook zonder pardon uit de groep gezet, alleen op die manier houden ze de groep open en transparant en komt iedereen die zich aanmeld echt allemaal een keer aan de beurt voor zorgvuldig samengesteld pakket.

Met dit initiatief hebben ze ook al verschillende keren de aandacht getrokken van de media. Zo stonden zij bij ‘avondje armoede’ maar liefst 6 avonden op het toneel. Daar werd geld ingezameld en waren zij één van de gelukkige initiatieven die in aanmerking kwamen voor een financiële bijdrage. En hebben zij in 2017 de Haagse Succes Award Laak gewonnen.

Zij zijn dan ook geen stichting ontvangen geen subsidie en zijn dus volkomen afhankelijk van sponsoren en donaties. Naast dat er hier natuurlijk lezers zullen zijn die tot de doelgroep behoren en zich hiervoor mogen aanmelden op hun facebookpagina ‘de club van 4’ , zijn er misschien ook lezers die op een andere manier zich geroepen voelen iets aan deze fantastische club bij te dragen. Dat hoeft niet altijd financieel te zijn maar wellicht werkt u bij een bedrijf waar wel eens wat spullen overblijven waar deze mooie mensen op hun beurt weer anderen mensen erg gelukkig kunnen maken. Maar dat kunnen ook diensten zijn, bijvoorbeeld een schoonheidsbehandeling, een kappersbeurt of een uitje naar een leuk theater. Mocht dit het geval zijn neem dan contact op met deze groep, of stuur ons een pb dan brengen wij u met hen in contact.

Al met al verlieten wij met een trots gevoel de woning van Henny en Eef, bedanken wij hen maar natuurlijk ook Truus en Marion hartelijk voor hun geweldige inzet en zijn we super trots op deze prachtige bewoners die onze wijk op hun eigen wijze een stukje mooier maken.

Tot slot, bent u of kent een bijzondere bewoner in stadsdeel Laak (Molenwijk, Spoorwijk, Binckhorst, Schipperskwartier, Laakhavens of Laak Centraal)die het ook verdient in het zonnetje gezet te worden horen wij dat natuurlijk graag. Stuur hiervoor even een persoonlijk berichtje naar ons en wie weet komen zij in Maart al aan de beurt……..

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *